Hvad er essentielle olier?

Jeg kalder de essentielle olier for kærlighed på flaske. De er simpelthen den kærligste og mest naturlige måde, du kan tage hånd om dit eget helbred på – på alle mulige planer.

Essentielle olier (som også ofte kaldes æteriske olier) er enormt koncentrerede olier udvundet af blomster, blade, frugter, rødder og bark fra forskellige planter. Hver olie har en unik kemisk sammensætning af naturlige stoffer, der giver den dens særlige egenskaber. De vibrerer samtidig på forskellige frekvenser, hvilket bidrager til deres unikke egenskaber og muligheder.

 

Forskellige olier har forskellige egenskaber

En af de mest kendte essentielle olier, Lavendel, har et højt indhold af molekylet linalool, og er dermed kendt for sine beroligende egenskaber.

Citrusolier som f.eks. Citron indeholder masser af d-limonene, der virker opløftende på humøret og afslappende for nervesystemet.

Der findes også olier, der virker smertelindrende (f.eks. Copaiba), olier, der kan tage din sukkertrang (f.eks. Grapefrugt), olier, der er muskelafslappende (f.eks. Vintergrøn) og en række olier, der er suveræne at bruge i din hudpleje (f.eks. Frankincense og Geranium).

Listen over kærlige olier, der kan påvirke vores følelsesmæssige tilstand, støtte vores fysiske og mentale helbred og ikke mindst erstatte den giftige kemi, mange af os omgiver os med i vores dagligdag i form af cremer, deodoranter, rengøringsprodukter m.m. er næsten uendelig – dette var kun et lille bitte indblik.

 Pernille devider

Har du brug for vejledning til, hvilke olier,
der kan gavne dig lige der, hvor du er dit liv lige nu?

Så er du meget velkommen til at booke
en gratis samtale med mig ved at
sende mig en SMS på 20 46 05 60. 

Pernille devider


Hvorfor bruge essentielle olier?

Hos mig kom olierne ind i mit liv som en helt vild vigtig del af min vej ud af alvorlig stress. Siden har de været et fast forankret element i min hverdag, og jeg kan slet ikke undvære dem. Jeg har dem med mig over alt! Rigtig mange mennesker har gavn af olierne i forbindelse med stress, angst og depression, fysiske skavanker og mentale udfordringer, og også på det spirituelle plan er der SÅ meget visdom at komme efter hos olierne.

Der er mange, mange gode grunde til at komme i gang med olierne. F.eks. kan det være, at du:

 • Har lyst til at tage ansvar for din egen sundhed på en sikker og naturlig måde.

 • Gerne vil være fri for kropsplejeprodukter og rengøringsmidler med farlig kemi og potentielt hormonforstyrrende stoffer.

 • Længe har været på udkig efter naturlige metoder til smertelindring og heling af fysiske udfordringer som f.eks. hovedpine, gigt og ondt i maven.

 • Leder efter en nem og naturlig måde at løfte dit humør og til at håndtere, balancere og navigere i følelser som stress, angst, depression, udbrændthed eller andet.

 • Er nysgerrig på, hvordan du kan bruge olierne i din spirituelle praksis, f.eks. til meditation, visualisering og yoga.


Pernille devider

Er du interesseret i at købe olier?
Så vil jeg fortælle dig alt om, hvordan du
kommer i gang med din rejse ind i oliernes
vibrerende og helt magiske verden.

Fortæl mig mere

Pernille devider

Hvordan virker essentielle olier?

De essentielle olier kan bruges på forskellige måder:

 • Aromatisk, hvor du dufter til dem, enten direkte fra flasken eller i en oliediffuser.

 • Topisk, som betyder, at du masserer olierne ind i huden (blandet op med en bærerolie som f.eks. fraktioneret kokosolie)

 • Ved at indtage dem, f.eks. ved at drikke dem i vand eller ved at tage dem i en kapsel.

Aromatisk

Essentielle (eller æteriske) olier har via vores lugtesans direkte adgang til det limbiske system i hjernen. Oliernes duft stimulerer nemlig næsens luftreceptorer, som så gennem nervesystemet sender meddelelser afsted til det limbiske system i vores hjerne. Det er den del i hjernen, der har med vores følelser at gøre, og det er derfor, dufte påvirker os så meget.

Topisk

At bruge olierne topisk – altså på huden – er den hurtigste og mest simple måde at opleve oliernes effekt. Huden er en af kroppens allerstørste organer, og fordi olierne trænger lynhurtigt ind i huden vil vi i løbet af få gavn af deres effekter. F.eks. er undersiden af fødderne et helt fantastisk sted at bruge olier, da fødderne har et udvidet kappilærnet, der giver den bedste optagelse af stoffer i blodet, ligesom porerne her er store og der ingen hårsække er til at skabe forsinkelse, når olierne skal trænge ind. Samtidig er her heller ingen talgkirtler, men til gengæld massevis af nerveender, der kan føre olierne ud til de mange forskellige organer og systemer i kroppen.

Indtagelse

At indtage essentielle olier – f.eks. i vand eller en kapsel, du kan sluge – er en fantastisk måde at:

 • Støtte immunsystemet og dets funktioner.

 • Støtte åndedrætssystemet.

 • Få antioxidanter ind i kroppen, der kan beskytte mod frie radikaler.

 • Støtte fordøjelsesprocessen.

 • Støtte blodkredsløbet (det kardiovaskulære system).

 • Rense og detoxe kroppens organer.

 • Berolige og støtte nervesystemet.

Det er ikke alle olier, der kan indtages, så det er vigtigt at være helt sikker på, at en olie er sikker, før du indtager den. F.eks. anbefaler jeg alle at indtage både Frankincense, Copaiba, Pebermynte og Citron dagligt, mens der er andre olier (f.ek.s Vintergrøn), der aldrig må indtages.

Sikkerhed og kvalitet i dine essentielle olier

Det er meget vigtigt at være helt, helt sikker på, at de olier, du bruger, er fuldstændig rene og organiske, før du bruger dem på huden eller indtager dem. De olier, du kan købe i helsekostforretninger dufter måske dejligt, men de er ofte syntetiske, og der er ingen garanti for deres renhed og kvalitet. Disse olier bør du derfor ALDRIG bruge på huden eller indtage. Når du vil bruge olierne aromatisk vil du også få en langt bedre effekt ved at bruge olier af høj kvalitet.

 

Hvorfor doTERRA?

Jeg anbefaler altid KUN doTERRAs olier. DoTERRA tester og renser via en tredjepart hver eneste af deres olier for bl.a. pesticidrester, tungmetaller og mikroplast, der alt sammen er ting, der kan påvirke vores hormonbalance og fertilitet negativt. Denne proces giver doTERRAs olier en Certified Pure Therapeutic Grade, så du som kunde kan være helt tryg ved oliernes kvalitet.

Et af de bærende elementer i doTERRAs forretningsmodel er deres fokus på Co-Impact Sourcing. Det betyder, at de samarbejder med et globalt netværk af bønder rundt omkring i verden, der har indgående kendskab til processen med at dyrke planter til essentielle olier. Bønderne sørger for, at planterne bliver behandlet rigtigt og bæredygtigt, så de kan sikre den højeste kvalitet i det helt rigtige miljø.

Samtidig skaber denne måde at arbejde på jobs og pålidelige indkomstkilder i lokalmiljøer, hvor mange ellers kan have svært ved at tjene nok penge. doTERRAs Healing Hands Foundation® støtter desuden en lang række udviklingsprojekter som skoler, sundhedsklinikker, systemer til rent vand og forbedret infrastruktur i de lokalmiljøer, hvor planterne bliver høstet.